Slik bidrar vi til en grønnere klode med Treevive

Av Fotoknudsen 14. oktober 2024

Som en del av vårt engasjement for å redusere vår karbonpåvirkning, investerer vi i et skogplantingsprosjekt i Nicaragua.

Fotoknudsen, som er en del av Storio group, setter bærekraft i sentrum av vår virksomhet. Våre høykvalitets fotoprodukter lar oss gjøre gode minner uforglemmelige for kundene våre, samtidig som vi har en minimal påvirkning på miljøet.

Som en del av vårt bærekraftsprogram, det store bildet, forplikter vi oss til å redusere karbonavtrykket vårt, og vi har nylig tatt et betydelig skritt fremover ved å investere i et skogplantingsprosjekt i Nicaragua ved hjelp av Treevive. Dette prosjektet bidrar til å gjenopprette imponerende landskap, opprettholde det viktige dyrelivet og fremme sosial likhet i lokalsamfunnet. Vi har så langt kompensert for hele 3 004 000 kilo karbonutslipp.

Vår bærekraftssjef, Jeffrey Storm, satte seg ned med Michael Schuurman i Treevives for å diskutere prosjektet.

Jeffrey: Hei Michael. Kan du presentere deg selv og din rolle i Treevive?

Michael: Treevive er en skogkarbon-akselerator som bygger bro mellom skog og finans. Dette betyr at vi støtter eiere av tropiske skoger i det globale sør, lokalsamfunn, bedrifter, frivillige organisasjoner osv., for å utvikle karbonelementet i skogprosjektet deres for å forbedre den økonomiske levedyktigheten til det overordnede prosjektet.

Vår støtte består av to kjernekomponenter: Teknisk assistanse for å få prosjektet sertifisert og økonomisk bistand som kobler prosjektet til nødvendig kapital. Dette kan hjelpe investorer og/eller selskaper som kjøper karbonkreditter. Vi har nå et titalls prosjekter under utvikling, hvorav det ene er MLR.

Min rolle er for det meste på den kommersielle siden, og knytte prosjektene til selskaper som ønsker å bidra til restaurering og beskyttelse av tropisk skoglandskap ved å kjøpe karbonkreditter.

Jeffrey: Hva er Nicaragua-prosjektet?

Michael: Dette prosjektet er opprettet av selskapet MLR Forestal og fokuserer på skogplanting og agroskogbruk på ødelagte landområder i Nicaragua. For tiden er prosjektet over 3000 hektar og består av tre kjernekomponenter: En teak-plantasje; En kakao-plantasje med teaktrær imellom for å gi skygge, og restaurering og vern av naturvernområder.

Som mange tropiske land har Nicaragua store landområder som en gang var dekket av tropiske skoger, men som for mange år siden ble ryddet for storfebeite. Etter en tid blir disse områdene ødelagte av for mye beite. Det overordnede målet med dette prosjektet er å gjenopprette og forvalte 4200 hektar med landområder nordøst i Nicaragua på en bærekraftig måte. For å gi deg et perspektiv på størrelsen: Det er 8400 fotballbaner.

MLR bruker en helhetlig tilnærming til landskapet som kombinerer forvaltning og kommersielle aktiviteter for å styrke biologisk mangfold og skape arbeidsplasser og lokal økonomisk utvikling.

Jeffrey: Hva var det som inspirerte til opprettelsen av prosjektet, og hvordan startet det?

Michael: Å lykkes ved å gjøre noe godt for andre, det er en setning du etterhvert vil høre oftere nå for tiden, og som eierne av MLR Forestal skjønte alt for ti år siden. Å gjenopprette ødelagte områder krever mye energi, tid og penger. En av måtene for å lykkes med dette, er å utvikle en forretningsmodell som er avhengig av flere inntektskilder.

Det handler om bærekraftig entreprenørskap der den kortsiktige inntekten av kakao og karbonkreditter og den langsiktige inntekten av tømmer, skaper en helhetlig forretningside som kan sikre inntekter i flere tiår for å gjenopprette landskap der lokalsamfunn kan utvikle seg.

Michael: La nå meg stille deg et spørsmål, hvorfor har du bestemt deg for å engasjere deg og investere i dette skogplantingsprosjektet?

Jeffrey: Dette prosjektet stemmer utrolig godt overens med vårt bærekraftsprogram. Ikke bare kompenserer vi en enorm mengde av karbonutslippene våre (3.000 t/CO2e), men like viktig, vi tar konkrete tiltak for å gjøre en positiv forskjell ved frivillig å investere i et program som gjenoppretter skoger, ivaretar sårbare leveområder for dyrelivet og fremmer sosial likhet i lokalsamfunnet.

For å finne ut mer om Nicaragua-prosjektet, inkludert innvirkningen på biologisk mangfold og hvordan prosjektet involverer lokalsamfunn, kan du se hele intervjuet med Michael fra Treevive her.