Tips til skolefotobok
Av Fotoknudsen 25. mai 2023
Ta vare på barnas milepæler fra skoletiden i en skolefotobok. Enten det er en fotobok fra skoleslutt, sammen med hele klassen, eller et kreativt fotoalbum fylt med koselige barndomsminner gjennom årene som gikk. Se våre beste tips til hvordan du lager en innholdsrik skolefotobok.
En unik gave fylt med minneverdige øyeblikk fra ungdomsskolen, eller en personlig etter-skoletid-bok med fokus på favorittaktiviteter. Skolefotobøker er en veldig fin måte å ta vare på barndomsminnene på, samt sørge for å lage et minne som varer. Det beste av alt? Når du lager fotobok hos fotoknudsen er det du som bestemmer. Du kan velge å lage den helt fra bunnen av, eller velge et av våre spesielle temadesign for skolebok, og gjøre den ekstra personlig med vårt fotobokprogram.
Hvorfor lage skolebok?
Vi har alle følt på hvor fort tiden går – og hvor lett det kan være å glemme menneskene, stedene og tingene som formet oss opp gjennom årene. I skolefotoboken kan du samle de viktigste øyeblikkene i barnets liv, ta vare på barndomsminner og feire alt som gjør dem unike. fotoknudsen lar deg bestemme hvordan skoleboken skal se ut, fullpakket med morsomme bilder sammen med venner, eller en kreativ fotobok fra skoleslutt, fylt med bilder fra skoletiden. Så hvor skal du begynne?
De beste tipsene til skolebok
Enten du vil designe skolefotoboken fra bunnen av, eller tilpasse et av våre design med skoleboktema, det er enkelt å lage en skolebok. Her er noen tips som hjelper deg med å komme i gang med skolebokprosjektet.
1. Velg tema
Det er mange forskjellige måter å lage den på, men det første trinnet er å velge tema for boken. En skoleslutt-bok er en fin måte å samle alle prestasjoner og milepæler som har funnet sted i løpet av det siste skoleåret, eller det kan være lurt å fokusere på noe spesifikt, som idrettslaget eller fritidsklubben deres.
2. Bilder
Å samle bilder er både et av de viktigste trinnene når en skal lage skolefotobok – og garantert også et av de morsomste! Bla deg gjennom kamerarullen og lagre noen av favorittbildene, og vær heller ikke redd for å be om bilder fra venner, familie og andre foreldre fra barnets skoletid. Og husk å be dem om å holde det hemmelig hvis det skal være en overraskelse!
3. Organiser
Sorter bildene etter hendelse, anledning eller tid/måned, og lag egne kapitler for venner, sitater og vitnemål, samt andre kategorier du måtte ønske! Hvis du velger å lage en stor skolefotobok som går over flere år eller milepæler, kan du vurdere å lagre dem i flere mapper på datamaskinen for å gjøre det enklere å sortere bildene i fotoboken. Hvis dette er den mest utfordrende delen for deg, les bloggen vår med fire gode tips for hvordan organisere bilder.
4. Oppsett og design
Bestem deg for oppsett og design som gjenspeiler både barnets personlighet og bokens tema. Hvis du lager en fotobok dedikert til aktiviteter fra idrettslaget, kan du leke deg med å bruke lagets farger hele veien, eller legge til en clipart med sportstema. Kikk gjennom temaene våre for mer inspirasjon, med alt fra lyse, glade klassetema til dynamiske dream team-tema.
5. Hold det enkelt
Når du først har kommet i gang, kan det være fristende å inkludere alt du måtte komme over. Men vi anbefaler at du har noen åpne områder, så ikke fyll opp boken din med alt for mange bilder eller tekster. Det enkle er ofte det beste når du skal lage en bok som skal vare.
Hva skal du ta med i skoleboken?
De fleste av oss tar vel litt mye bilder av barna våre. Men hvorfor skal vi ikke det? Hvorfor bare ha noen få bilder, når vi kan ha flere fotoalbum av våre kjære barn, bilder vi alle også vil glede oss over i årene som kommer? Det kan virke litt uoverkommelig i begynnelsen, men når du vet hvordan du skal starte, og hva som skal inkluderes i fotoboken, er du på god vei. Og vi er her for å hjelpe: Prøv først å begynne med noen få bilder fra hver av kategoriene nedenfor, og du vil bli overrasket over hvordan raskt du finner tråden.
1. Familie og venner
Start gjerne med bilder av barnet og vennene, og tenk på eventuelle familiebilder som kan være fine å inkludere. Bursdagsselskaper er alltid et godt sted å starte når du ser etter gruppebilder, og gjerne også ta med skolebilder.
2. Fritidsklubber eller idrettslag
Vurder å ta med aktivitetsbilder, målbilder eller eventuelle poengsummer, hvis barnet ditt er med i en fritidsklubb eller et idrettslag. Hvis aktiviteten eller sporten er en stor del av livet, vurder å lage en egen fotobok for klubben/idrettslaget. Bestill et eksemplar til alle i gruppen og spar penger ved å kjøpe flere bøker!
3. Skoleforestillinger
Det er få kilder som er til større glede enn bilder fra en skoleforestilling. Enten det var julespillet eller sommerens talentshow, ta med massevis av bilder, og gjerne også en kopi av programmet eller billetten til den store forestillingen, for å gjøre det ekstra spesielt.
4. Skoleturer
Uansett om det var en weekendtur, en dag på museum eller en hel ukes skoletur, inkluder noen av høydepunktene på turen som barnet ditt hadde stor glede av.
5. Prestasjoner og premier
Husk også å ta med eventuelle premier eller prestasjoner som barnet ditt har fått opp gjennom skoleåret, alt fra vitnemål til spesielle omtaler fra lærerne deres. Å ha dem i boken er en fin måte å vise resultatene av hardt arbeid og engasjement.
6. Kunstverk og spesialprosjekter
Fremhev deres kreative side. Ta med de små kunstverkene fra skoleåret ved å ta bilder eller skanne dem. Legg til bildetekster for å forklare prosjektene, eller be barnet ditt om å beskrive dem med egne ord.
7. Sitater og attester
Å inkludere sitater og attester fra favorittlæreren, lagledere eller trenere kan være fine minner som gjør skoleboken enda mer personlig. Det kan også være en fin måte å vise takknemlighet til menneskene som har påvirket livet deres.
Vil du være sikker på at du har fått med det viktigste i fotoboken din? Ta deg tid til å lese vår enkle sjekkliste for hvordan lage en flott fotobok. Er du klar? Sjekk ut våre temaer til skolefotobok for å komme raskt i gang!